Eva Marit Edwardsen vakre smykker

Grovikveien 4 4635 Kristiansand 984 15 593 Gullsmed & Kunsthåndverker Nettbutikk Startside Om meg Blog Bilder TORII lines Balanse serien Prinsesser Life is a puzzle Hjerte Hav Solskinn Stjerne, sol, måne Ørepynt Ringer Til mannen Kontakt Kommende utstillinger/events Tidligere utstillinger/events TORSO TORII

 

 

Velkommen

Jeg har eget atelier; verksted/ gall ibcenrjr. tiffany myyntieri hvor jeg produserer alle arbeidene mine.  Alt blir laget for hånd, det er ingen halvfabrikata eller støpeprosesser i mine arbeider. De blir unike. Noen arbeider blir det kun laget et av, andre arbeider lager jeg selvfølgelig flere av, f. eks slik som ørepynt. Andre materialer som: plast, gummi og glass inspireres jeg også av og benytter i mine arbeider. . Det er i hovedsak smykker man kan bære , men også  skulpturelle uttrykk. 

Jeg ser at fler og fler velger å handle direkte fra verkstedet mitt. Enten det er ved besøk her, eller jeg sender i posten.

Atelieret holder åpent etter avtale. Hver torsdag fra 16-18 er det også åpent.

Tlf: 38 04 09 52 / 984 15 593

Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Salg

Smykkene kan kjøpes fra følgende gallerier

Galleri G Guddal

Lillehammer kunstmuseum

Galleri Beeld-Ambeeld, Nederland

Kunstmuseet Nord-Trøndelag

Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum

Utstillinger/aktiviteter

En sommer er på hell. Utstillingen på Søgne Gamle prestegård er over, og det var vellykket på alle måter. Mange mennesker, lokale og feriegjester tok turen. Gode tilbakemeldinger fra publikum og galleriet.

Jeg arbeider videre med inspirasjonen fra det japanske landskapet. Hagene, templene og de den vakre arkitekturen.

 


vakre smykker

tiffany londres
anel de eternidade tiffany
tiffany butik locator
anel de eternidade tiffany
tiffany belysning

#smykker

Smykkets historie

Smykker er pyntegjenstander som utelukkende brukes for syns skyld. De er dekorative og bæres direkte på kroppen eller utenpå klærne. Smykkene finnes i en mengde variasjoner som brosjer, ringer, øredobber, halskjeder og armbånd.

Smykker kan bestå av edelstener, gull, sølv, perler, stener, plastikk eller metaller. Edelstener er mineraler som poleres og er svært mye brukt i smykker. Disse er oftest harde, men du finner også mykere varianter som kalles halvedelstener eller smykkestener.

Produksjonsmetoder og betydning

Produksjonsmetoder og materialer som brukes til smykker er svært allsidige, og ornamenter av blomster er ofte en gjenganger. Felles for alle smykker er at de skal være vakre. De er blitt båret av kvinner og menn siden tidenes morgen som dekorasjon, emblem og symboler, og smykkenes utseende og art avhenger av kulturen de stammer fra. De eldste smykkene som noen gang er funnet sies å stamme fra Nassarius, datert ca. 100.000 år tilbake i tid.

Smykker og juveler i historien har ofte blitt brukt som statussymbol, som definisjon av sosial rang og i forbindelse med magiske ritualer som ved påkallelse av guder og ånder. Om man tar en titt på smykkene fra indianerstammene i Amerika ble smykkene brukt som kommunikasjon isteden for skriftspråk. Indianerstammer fortsetter å utvikle sin distinkte estetikk og bærer videre den dag i dag dypt forankrede tradisjoner.

Fra steinalderen finner man smykker av ben, dyretenner, skjell og steiner. Egypt var tidligst ute, minst 2000 år f.Kr hadde dette landet et rikt vell av skimrende metaller og edelstener som de pyntet seg med både i hverdagen og ved høytider og ritualer. Hvilke smykker man bar og hvem som fikk bære de var avhengig av ens rangsbetegnelse og sosiale status.

I Norden ser man smykkenes oppkomst først under bronsealderen, og sammen med tekstilkunsten ble smykkene en del av folkedraktene. Her finner vi en mengde varianter av spenner, hekter og nåler som ble brukt utenpå klær.

Siden slutten av 1800-tallet har norske gullsmeder jobbet med så kalte filigransmykker. Filigransmykker er en delikat og nesten virtuos form for metallarbeid. Smykkene lages av svært tynne tråder og kuler som loddes og vris fast i hverandre. Resultatet er lekre og intrikate smykker.

Smykker i dag

De fleste smykker vi ser i dag fortsetter med et mer eller mindre tradisjonsbundet uttrykk, men det finnes også en mengde variabler og teknikker som man benytte seg av. Materialer som tradisjonelt har vært dyre å fremstille blir erstattet av lignende billigere varianter. Dette har moteverdenen omfavnet og skapt smykketrender som raskt skifter retning. Edle metaller har hatt en radikal prisstigning i moderne tid og som en konsekvens av dette har smykkeprodusenter over hele verden tatt i bruk andre type materialer – som også har tatt smykkekunsten i nye og interessante retninger.

Smykker produseres på både hobbybasis og som profesjonelt virke. I den vestlige delen av verden er smykker dekorasjon som vanligvis ikke representerer noe annet enn akkurat dette. Selv om alt vi har på oss gir en indikasjon på sosial tilhørighet og status, er ikke smykkene brukt til dette formålet i samme utstrekning som eksempelvis i oldtidens Roma.NORSK FLID HUSFLIDEN Mo i Rana

Vi har spesialisert oss på bunader fra Nordland, og leverer disse gjennom alle Norsk Flid Husflidens 31 butikker.

I vår bunadbutikk kan du også kjøpe alle de rundt 100 bunadene som føres av Norsk Flid Husfliden landet rundt. Vår kompetanse er bygget opp gjennom mange tiår, og vi legger vekt på at du skal få den gode følelsen av ekthet og tilhørighet ved å eie og bruke en vakker bunad. Fordi kjøp av bunad er noe svært personlig, bestreber vi oss på å yte deg personlig service og tett oppfølging helt til du er en tilfreds og stolt bærer av din nye bunad.

Bunader - sydd for våre generasjoner

KOm tettere på våre bunader

Kom gjerne innom vår butikk og systue i Jernbanegata 22.
Vi hjelper deg gjerne med prøving og gir deg gode tips og råd.

Velkommen!

Våre lokale bunader

Bilde av Mannsbunad for Troms og Nordland

Mannsbunad for Troms og Nordland

Bilde av Nordlandsbunaden

Nordlandsbunaden

Nyheter

Bilde av Mo i Rana

barnebunad

 

Bunaden er utviklet av Norsk Flid Husfliden og er inspirert av empirestilen.

Norsk Flid Husfliden har en lang og stolt bunadshistorie og er, gjennom sine 29 butikker, størst i Norge på bunad og bunadstilbehør. Det er ikke ofte det kommer nye bunader. Men nå har bunadskomitéen i Norsk Flid Husfliden designet en barnebunad som er inspirert av empirestilen, en klesmote fra 1795 – 1825.

Det har i markedet vært et stort tilbud av enkle bunader for barn i varierende kvalitet. Vi har hatt et ønske om å utvikle en bunad med god passform og i solide materialer som er inspirert av en tidsperiode. Dette behovet regner vi med å dekke med vår nye, vakre barnebunad.

Bunaden blir tilgjengelig i størrelser fra 2 – 12 år til jenter og gutter. Dette blir et supplement til de lokale barnebunadene som har geografisk tilknytning som føres av våre butikker. Bunaden er laget med Justeringsmuligheter slik at barnet kan bruke den over flere år.

Vil du vite mer, kanskje kjøpe den selv før 17. mai? Kontakt din lokale Norsk Flid Husfliden butikk.

Se flere bilder her!

 

Bilde av Mo i Rana

Polarsirkelbyen

Norsk Flid Husfliden i Mo i Rana feiret 50-års jubileum i 2011. Butikken i Polarsirkelbyen ligger øverst i gågatesystemet i Mo i Rana, og i jubileumsåret fikk de dessuten tilgang til ytterligere lokaler i tilknytning til butikken, og har nå etablert egen systue felles med arbeidsrommet.

 Mo i Rana er en by med en helt unik blomsterpark om sommeren og foran Norsk Flid Husfliden blomstrer det i alle regnbuens farger. Butikken øverst i jernbanegata har holdt på sin litt gammeldags sjarm, her kan du komme innom i en lun og varm atmosfære, og med mye godt for øye. Her finner du norsk design, klær og garn. Og selvfølgelig Nordlandsbunaden!

Velkommen til polarsirkelbyen og Norsk Flid Husfliden!

Bilde av Mo i Rana

oleana

Nyheter fra Oleana har nå kommet til butikken! Mye lekkert. Velkommen inn for en titt!

Bilde av Mo i Rana

Smykker fra Nabben Brukskunst

 

Vi har fått inn nye modeller i tre og keramikk fra Nabben Brukskunst på Hamar.

Inspirasjon fra vår nettbutikk

Besøk vår nettbutikk her ››
rte%20flere.jpg" alt="Bilde av Mo i Rana" />

Smykker fra Nabben Brukskunst

 

Vi har fått inn nye modeller i tre og keramikk fra Nabben Brukskunst på Hamar.

Inspirasjon fra vår nettbutikk

Besøk vår nettbutikk her ››