Mode

Hier is hij dan: de outfit van Melania Trump

Hier is hij dan: de outfit van Melania Trump

Foto: AFP

De outfit van Melania op de inauguratie van Trump, er is al veel inkt over gevloeid. Bij aankomst in de St. John's Church droeg ze een elegante, blauwe jurk, die volgens sommigen gebaseerd is op de stijl van Jackie Kennedy. En de geruchten lijken te kloppen: Melania koos dan toch voor Ralph Lauren. Eerder stapte de omstreden first lady uit het vliegtuig in een zwart ensemble van Norisol Ferrari, een ontwerper uit New York.

Op de dag van de inauguratie, bij aankomst aan de St. John's Church droeg Melania Trump een blauwe jurk, ontworpen door Ralph Lauren, een van de favoriete ontwerpers van Hillary Clinton. De bijpassende hakken, clutch en lange handschoenen in dezelfde kleur, maakten het ontwerp af. Voor de rest hield de kersverse first lady het vrij sober. Het haar in een losse dot en enkel nog een paar opvallende diamanten oorbellen om het af te maken. 

De blauwe kleur en de handschoenen doen in elk geval heel hard denken aan de stijl van Jackie Kennedy, die een gelijkaardige outfit droeg in 1961, toen John F. Kennedy de eed mocht afleggen. 

 

De eerste inauguratie-activiteit van Trump was een bezoek aan het graf van de onbekende soldaat op de nationale begraafplaats Arlington Cemetry. Naast Trump zag Melania er bijzonder stijvol uit in een lange zwarte 'militaire' jas met een dubbele rij knopen. Ze droeg er een passende zwarte jurk bij. The Hollywood Reporter schrijft dat het een ontwerp zou zijn van Norisol Ferrari, een designer uit New York.

De keuze voor de vrij klassieke en plechtige outfit zou een eerbetoon zijn aan de Amerikaanse militaire diensten en gevallen soldaten, schrijft WWD, Women's Wear Daily. Dat de biologische vader van ontwerper Ferrari zelf een gesneuvelde veteraan is, geeft nog een extra dimensie aan de symboliek van de outfit. 

Net als de Trumps zelf, is designer Ferrari bij het ontwerpen van haar outfits helemaal niet bezig met celebs of beroemdheden. Zo zei ze ooit in 2015: 'De vrouwen die mijn stukken dragen zijn de echte diva's van deze wereld. Ze laten zich niet leiden door beroemdheden. Ik geef er zelf ook niet om. Ze zijn niet de drijvende kracht van mijn business.'

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees