Mannen en reumatoïde artritis | Reumatoïde Artritis Liga vzw tiffany voor mannen

Mannen en reumatoïde artritis

Categorie: 
Leven met reumatoïde artritis artikels

Reumatoide artritis komt niet alleen voor bij oude mensen of vrouwen.

Mannen hebben meer kans om RA op middelbare leeftijd te krijgen dan in hun gouden jaren.
"Een zo vroeg mogelijke diagnose en behandeling is heel belangrijk. Het is iets moeilijker om RA bij mannen te diagnosticeren, omdat vaak de eerste tekenen te zien zijn in de kleine gewrichten van het hand, zoals het eerste vingerkootje, in knokkels, of in de tenen.
Bij mannen met grote, gespierde of benige handen is de zwelling in deze gewrichten iets moeilijker terug te vinden"

Lees meer over de behandeling en nevenwerkingen, de risico's en wat er kan helpen om met de ziekte om te gaan.


Deel dit artikel met je Facebook-vrienden

Op een ochtend in 1972 werd Bill Mulvihill wakker met hevige pijn en stijfheid in zijn elleboog.
"Mijn elleboog blokkeerde in een rechte hoek. Ik kon hem niet ontgrendelen. En achteraf eigenlijk nooit meer helemaal volledig", zegt Mulvihill nu 68 en woonachtig in Cincinnati.
Hij dacht destijds dat hij zijn elleboog bij het basketballen had verwond. Toen zijn arts hem vertelde dat hij reumatoïde artritis (RA) had, dacht hij: "Dat kan niet kloppen. Alleen oude mensen krijgen artritis!"

Maar dat is niet waar.
Evenmin is het waar dat alleen vrouwen de ziekte kunnen krijgen, al lopen ze wel meer kans dan mannen.

Te stoer voor behandeling?
Mannen
hebben meer kans om RA op middelbare leeftijd te krijgen dan in hun gouden jaren.
Als het jou overkomt, ben je misschien geneigd om de pijn “uit te zitten” maar stel een doktersbezoek toch maar liever niet uit.

"Een zo vroeg mogelijke diagnose en behandeling is heel belangrijk", zegt James O'Dell, MD en hoofd van reumatologie aan de Universiteit van het Nebraska Medical Center in Omaha.
Het is iets moeilijker om RA bij mannen te diagnosticeren, omdat vaak de eerste tekenen te zien zijn in de kleine gewrichten van het hand, zoals het eerste vingerkootje, in knokkels, of in de tenen.
"Bij mannen met grote, gespierde of benige handen is de zwelling in deze gewrichten iets moeilijker terug te vinden", zegt O'Dell.

"Mannen praten minder openlijk over hun pijn", zegt Tiffany Taft, PsyD, een psycholoog aan het Oak Park Behavioral Medicine in Illinois.
"Mannen en vrouwen zijn anders als het gaat om over een ziekte te praten", zegt Taft. "Mannen gaan eerder stoïcijns en gereserveerd met hun emoties om. Door al deze invloeden kan een man zich beschaamd voelen om hulp te zoeken, vooral wanneer hij emotioneel worstelt met de RA diagnose. "

Wat veroorzaakt reumatoïde artritis?
"Bepaalde genen verhogen je risico op RA", zegt O'Dell.
"Jaren later spoort zoiets als roken of een infectie de ziekte aan."

"Mannen met RA kunnen een meer genetische oorzaak hebben. Het valt moeilijker een man dan een vrouw met reumatoïde artritis te diagnosticeren, maar mannen kunnen meer van het 'slechte gen' hebben", zegt O'Dell.

Reumatoïde artritis treft je immuunsysteem. Het valt gewrichten aan en organen, zoals het hart, de longen en ogen. Het zorgt ervoor dat je lichaam de eigen weefsels bevecht in plaats van de ziekte aan te vallen zoals het hoort.

"Omdat ze minder vaak RA krijgen dan vrouwen, nemen mannen zelden deel aan studies en hebben wij aldus niet veel gegevens die kunnen aantonen of de ziekte hen anders treft", zegt O'Dell.

Start de behandeling zo vlug mogelijk
Ga naar de dokter zodra je de volgende symptomen hebt: warm gezwollen gewrichten of ochtendstijfheid.
"Op deze manier kan je andere oorzaken, zoals een blessure, uitsluiten", zegt O'Dell.
Vroege en agressieve behandeling met medicijnen kan de ontsteking stoppen en je gewrichten tegen schade beschermen.

"In de jaren 1970 behandelden artsen RA voorzichtig met non-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAIDs) om pijn en zwelling te verlichten", zegt Mulvihill.
"Ik begon met vier aspirines per dag tot uiteindelijk 28 per dag! Als gevolg hiervan, heb ik nu maagzweren", zegt hij.
"De dokters wachtten af voor het voorschrijven van sterkere drugs, zoals cortisone-inspuitingen tot de RA heel slecht werd", zegt Mulvihill. "Ik kreeg eens een inspuiting in mijn kleine teen, dat was zo pijnlijk! 'Nooit meer!", zei ik.
Mulvihill had ook een operatie om beschadigde gewrichten te reconstrueren in zijn voet.
"Als gevolg daarvan ging hij van maat 11 1/2 naar een 8", zegt hij. (van schoenmaat 46,5 naar 42, nvdr)

Behandeling nevenwerkingen
Artsen gebruiken nog steeds NSAIDs om RA-symptomen te behandelen, maar ze hebben nu ook meer doeltreffende geneesmiddelen die de ziekte zelf stoppen. Deze medicijnen worden DMARDs (disease-modifying antirheumatic drugs) genoemd.
"Maar je moet je bewust zijn van de bijwerkingen en risico's", zegt O'Dell.

"Mannen moeten bezorgd zijn over het concipiëren van een kind tijdens het gebruik van deze geneesmiddelen," zegt hij. Methotrexaat, vaak voorgeschreven als eerste RA-behandeling, kan aangeboren afwijkingen veroorzaken als gevolg van DNA-veranderingen in het sperma.

"Sulfasalazine, een ander geneesmiddel tegen reuma, kan het aantal zaadcellen verlagen en het bezwangeren bemoeilijken", voegt O'Dell eraan toe.
"Praat met je arts als je van plan bent een kind te verwekken. Je moet het gebruik van methotrexaat gedurende 3 maanden stoppen voordat je een zwangerschap plant", zegt O'Dell. Je kan dan naar andere middelen overschakelen om je RA onder controle te houden of als je aantal zaadcellen laag is, kan je van medicijn veranderen".

"Het is heel goed mogelijk of zelfs waarschijnlijk dat mannen niet dezelfde begeleiding krijgen over dergelijke risico's als vrouwen, gewoonweg omdat sommige artsen er niet aan denken", zegt O'Dell. "Je moet praten met je dokter voordat je probeert een kind te verwekken en je voorzichtig wilt zijn."

Zoek steun
"Krop je gevoelens over RA niet op", zegt Taft. Je kan proberen erover te praten in een steungroepen of je laten begeleiden. Het gevoel van eigenwaarde wordt vaak door een ziekte getroffen. Maar het goede nieuws is dat de afname in het gevoel van eigenwaarde kan worden teruggedraaid mits een goede ondersteuning en behandeling, "zegt ze.

Mulvihill raakte betrokken bij de Arthritis Foundation in Ohio, waar hij andere mannen met RA ontmoette.
"Regelmatig zwemmen en elliptische training helpt hem de symptomen onder controle te houden en zijn stemming op te klaren", zegt hij.
"Wanneer ik geen oefeningen doe, worden de spieren rond mijn gewrichten zwakker en dunner (spieratrofie). Dat is niet goed," zegt hij. "Training is ook een mentale kwestie. Ik geloof in de kracht van positief denken. Met sporten komen natuurlijke endorfines, zoals natuurlijke cortisone, vrij.

In 1972 waren de vooruitzichten voor mannen met RA enigszins somber", zegt Mulvihill.
"Maar de prognose is nu erg goed, voor zover je vroeg gediagnosticeerd en behandeld wordt," zegt O'Dell.
Om te helpen jouw ziekte te bestrijden, raadt hij een gezond gewicht, niet roken en regelmatige lichaamsbeweging aan.

Bron: Tekst (vrije vertaling) ontleend aan WebMd, When Men Get Rheumatoid Arthritis

Geplaatst op: 
Vrijdag, 19 februari, 2016 - 15:22

tiffany voor mannen

tiffany agus co uk
Tiffany Oneindig Ketting
tiffany ringer

Hit or Miss: crop tops voor mannen

169
...

Dat trends op de catwalk zich ook vertalen naar het dagelijkse leven blijkt op Coachella. Want wie zegt dat crop tops alleen voor meiden zijn? Tijdens de modeshows van Calvin Klein en J.W. Anderson x Versus zagen we al de heerlijke ontblote buiken van de mannelijke modellen in crop tops en Kid Cudi liet zich daardoor inspireren. Tijdens zijn optreden op het festival showt hij net zoals de modellen op de catwalk zijn buik in een crop top.

De crop top voor vrouwen is inmiddels geaccepteerd. Veel meiden lopen weg met de crop top en om eerlijk te zijn is het natuurlijk een ideaal kledingstuk voor de zomer! Het staat leuk op een high waisted jeans of rokje en tijdens vakanties dient een crop top als een goede cover up. Maar ben je ook al bekend met de crop top voor mannen? Op de Girlscene redactie moesten we even twee keer kijken voordat we doorhadden dat het fenomeen crop top voor mannen óók bestaat. Who knew dat deze catwalktrend ook in het openbaar zou verschijnen?! 

Natuurlijk hebben we even naar bewijs gezocht en tijdens de zoektocht stuiten we op levensechte crop tops tijdens Fashion Week. Kijk maar mee en oordeel zelf:


Ja, het is waar. Heuse crop tops voor mannen op de runway van Calvin Klein


De crop top is niet alleen om thuis in te relaxen. Met deze crop top aan zou een man echt de straat op kunnen gaan


Ook J.W. Anderson gaat voor crop tops

Niet elke stijl die je tijdens modeshows zie je terug op straat. Maar tijdens het bekende festival Coachella besloot rapper Kid Cudi om uit te pakken en de crop top trend te omarmen.


Kid Cudi tijdens Coachella in een crop top

Sterker nog: de mannen crop top wordt al serieus genomen. Zo vind je namelijk bij het vooruitstrevende en soms provocerende merk American Apparel de mannen crop top in de schappen. 


Bij American Apparel koop je tegenwoordig gewoon een buiktruitje voor je vriendje

Dus zie jij je vriend en broer (of je vader!) al in een crop top lopen of verbied jij de crop top uit hun kledingkast? 

Vind jij de crop top voor mannen een hit of regelrechte miss?

Bron: buzzfeed
Beeld: Getty Images & American Apparel

Laat je inspireren in Pinbook

LOVE dit artikel
2 2 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

169 reacties

 • 2 jaar geleden maurienvdkolk

  noo way, vind het maar niks

 • 3 jaar geleden rooom

  iew, nee

 • 3 jaar geleden Jolien

  Als ze echt zo graag hun sixpack willen laten zien, doe dan maar geen shirt aan want dit staat écht niet!

 • 3 jaar geleden Firestone

  Nee. No go.

 • 3 jaar geleden BubbleTeaCoffee

  Hahahaha de trends van nu zijn soms zo lachwekkend hahah wie heeft dit bedacht? YOU MADE MY DAY! (:

 • 3 jaar geleden marylenaaarnaana

  Zoooo foutt;0

 • 3 jaar geleden xXdreamerxX

  miss dafuq 0.o

 • 3 jaar geleden Joaax

  omg why.

 • 3 jaar geleden xSharontjeh

  Kid Cudi staat het wel...

 • 3 jaar geleden Girly122

  Snel en makkelijk geld verdienen!

  https://www.cash4girls.nl/aanmelden.php?ref=374502

  Mijn laatste uitbetaling was 100 euro en dat duurde ongeveer een maand.

  Als je een vraag hebt stuur me dan gerust een mailtje!

 • 3 jaar geleden Sophie

  Miss

 • 3 jaar geleden Loup Garou

  nee gewoon niet hahaha

 • 3 jaar geleden Bubblegumx

  HAHAHAHAHAHAHA

  Doe maar niet

 • 3 jaar geleden SoShyMe

  Ik vind het niet mannelijk, als een gay het zou dragen kan ik er mee leven. Niet negatief, gays zijn geweldige mensen, maar... ja, je begrijpt me hoop ik

 • 3 jaar geleden happyyyyy

  Ahahaaaah!!!! Ach by meiden croptops is ook niets, haaaat navels ziet er zo vies uit.

 • 3 jaar geleden liesjeee

  HAHAHAHAHAHAHAHAHA!!

  nee. gewoon niet.

 • 3 jaar geleden Joyce Lieverse

  lijkt me een slecht plan

 • 3 jaar geleden IAMYOURHEROXXX

  nee gwn niet iell!

 • 3 jaar geleden TibDW

  Het ziet er niet uit!

  Het is net alsof ze gay zijn ( niet dat ik daar iets op tegen heb ) en als mannen het zouden dragen dan liever niet in het openbaar!

 • 3 jaar geleden GoldenEyes

  Eh nee

 • 3 jaar geleden Sweetdj

  Please no...

 • 3 jaar geleden LiveLaughLaura

  Hell no.

 • 3 jaar geleden Floor

  Natuurlijk zeg ik geen nee tegen die prachtige sixpacks die er onderuit komen maar wow wat ziet dit er gay uit zeg!

 • 3 jaar geleden Moved.

  F-ck no.

 • 3 jaar geleden xsannev

  echt een mis, het ziet er echt gay uit.

 • 3 jaar geleden Eefje

  Beetje gay zegmaar... Haha, maarja als diegene er plezier van heeft WHY NOT!?

 • 3 jaar geleden LoveLife

  gay

 • 3 jaar geleden HotterdanRotterdam_

  Neejj echt vreselijk ughh

 • 3 jaar geleden Eveline

  Jaaaaaa

 • 3 jaar geleden Jessey

  Super gay

 • 3 jaar geleden CL

  Makkelijk en snel geld verdienen? Ga naar https://www.cash4girls.nl/aanmelden.php?ref=66979 Ik heb al meer dan 20 euro verdient en je hoeft alleen maar mails te lezen!

 • 3 jaar geleden tiffany

  HAHAHAHAHHAHHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAH

 • 3 jaar geleden Soesoe

  Stelletje seksisten die gelijk roepen ''het is voor vrouwen!''. Oja? Zo waren broeken ook jarenlang voor mannen. Please. Het is fashion. Ik ben de rollenverdeling man/vrouw echt zó zat, kom op mensen dit is de 21e eeuw.

  Over jullie vraag, holy ja! Zo verkeerd is het niet.

 • 3 jaar geleden imke

  Grappig dat mensen zeggen: 'waar gaat de mensheid heen'. Dit komt juist weer terug. Mannen droegen heel veel crop tops in de jaren 80 en 90. Kijk maar eens naar fresh prince of bel air. Will smith draagt het daar ook.

 • 3 jaar geleden Roos :)

  Ewhhm ik vind het niet verkeerd :$

 • 3 jaar geleden Micha

  Hahaha hmm, ik weet niet zo goed wat ik hiervan vind. Het geeft toch een soort van gay-achtige look. Niet dat dat verkeerd is! Ik vind het alleen niet heel erg cool.

 • 3 jaar geleden Raven, timeless...

  ik heb liever de mannenlegging dan dit! hahaha

 • 3 jaar geleden Emmely

  Het lijkt zo net alsof het mis is gegaan in de was! HAHAHA

 • 3 jaar geleden Elizabeth

  haha wat verschrikkelijk..

  eerst de mannenlegging en nu dit haha

 • 3 jaar geleden Lifesong

  Nahhh, doe maar niet. De buik is bij mannen zeker niet het mooiste lichaamsdeel, dit benadrukt hun lichaam zeker niet goed.

 • 3 jaar geleden Jessica

  Grappig dat als vrouwen "mannen" kleding dragen, zoals de boyfriend jeans, het prima is of zelfs hip, maar andersom blijkbaar niet

  Vind het bij Kid Cudi wel kunnen.

  Jammer trouwens dat zoveel mensen met 'gay' reageren. Beetje raar...

 • 3 jaar geleden Scha

  Kid Cudi whahahahaha...

 • 3 jaar geleden Melissa van der Lek

  NEE, gewoon niet doen

 • 3 jaar geleden _CHARLIE

  oh god no.

 • 3 jaar geleden dreamer

  Hahaha NOT,liever helemaal shirtloos .

 • 3 jaar geleden Rozemarijn

  gad-ver-damme

 • 3 jaar geleden Manouk

  Hahahahahahahaha gayy

 • 3 jaar geleden lovely

  uhm.. Nou doe maar niet..

 • 3 jaar geleden molly

  hahahahahaha

 • 3 jaar geleden Brittjuu.

  Nee dit is echt zo gay! :"

 • 3 jaar geleden sacha

  Gestoord!!!!!!!!!! Dislike!!!!!!

 • 3 jaar geleden Ilsee

  Aah bah, nee alsjeblieft niet

 • 3 jaar geleden Amy

  Ieuwhhhhhhhh wow het wordt met de dag gekker ! lol

 • 3 jaar geleden Jessica

  That is disgusting. Als ik ooit een jongen dat zie dragen duw ik heb de eerste winkel in die ik zie en koopt hij maar een nieuw shirt. Of ik hem nou ken of niet. Hell to the no.

 • 3 jaar geleden boem

  aub nee

 • 3 jaar geleden Essie_x

  Never.

 • 3 jaar geleden Spacecat

  Hahaha nee.

 • 3 jaar geleden holy cow

  O my god.

 • 3 jaar geleden IRememberYou

  UHM NEE doe dit maar niet !!! Bdw @creatice je moet niet zomaar gay gaan roepen alsof het een belediging is

 • 3 jaar geleden Misaki

  HAH! Gayyyyyy

 • 3 jaar geleden shopaholic

  helemaal mis! :o

 • 3 jaar geleden Jolien_wildrose

  het is niet mooi maar als de jongens een sixpack hebben kan ik er wel mee leven

 • 3 jaar geleden Lancelot

  Die rode gaat nog wel, maar de rest

  NEE, DOE HET ONS NIET AAN

 • 3 jaar geleden NOYOUDONT

  Vind het er wel cool uit zien bij de die bruine man. sorry not sorry

 • 3 jaar geleden Rosaatje

  neee... Doe of een normaal shirt of geen!

 • 3 jaar geleden Music

  Mannen met croptops zijn gewoon geen echte mannnen.

 • 3 jaar geleden Ingénue

  Oh God please no. Bij de meeste meiden vind ik het al drie keer niks

 • 3 jaar geleden freedom

  Vreselijk

 • 3 jaar geleden surfboard

  Nee, gewoon nee!!!

 • 3 jaar geleden xxxliisaa

  NEEE STOP. Eerst de leggings en nu de crop tops, Waar gaat dit heen hahahaahah

 • 3 jaar geleden Daisyluuv ^

  HAHAHAHA NEE DIT KAN GEWOON NIET

 • 3 jaar geleden AMMA

  thahahah

 • 3 jaar geleden Sparkle

  Credit voor de kapper van de 3e

  • Welcome

 • Tiffany paneel WELCOME
  Vergroot

  Heet uw gasten WELCOME. Het paneel is 54x32cm. met veel kleur, handgemaakt in de Tiffany techniek. Dit artikel is uitsluitend af te halen in ons atelier te Doesburg.

  Stel een vraag over dit product

  Uw vraag is verzonden! Bedankt.

  We zullen u zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

  Trefwoorden
  • decoratie
  • raamdecoratie
  • raamhanger
  • raamhangers
  • tiffany
  • wandhangers
  • welcome
  • welkom
  Reviews Review toevoegen

  Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd ( geen schuttingtaal, discriminatie etc.) door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is ( ook minder goede reviews worden geplaatst ) zal hij verschijnen op deze pagina.

  Geen reviews gevonden.

  Meer reviews
 
 
 
 
 


mColumnSpacer"> 
 


br/>
NEE, DOE HET ONS NIET AAN

 • 3 jaar geleden NOYOUDONT

  Vind het er wel cool uit zien bij de die bruine man. sorry not sorry

 • 3 jaar geleden Rosaatje

  neee... Doe of een normaal shirt of geen!

 • 3 jaar geleden Music

  Mannen met croptops zijn gewoon geen echte mannnen.

 • 3 jaar geleden Ingénue

  Oh God please no. Bij de meeste meiden vind ik het al drie keer niks

 • 3 jaar geleden freedom

  Vreselijk

 • 3 jaar geleden surfboard

  Nee, gewoon nee!!!

  3 jaar geleden xxxliisaa

  NEEE STOP. Eerst de leggings en nu de crop tops, Waar gaat dit heen hahahaahah

 • 3 jaar geleden Daisyluuv ^

  HAHAHAHA NEE DIT KAN GEWOON NIET

 • 3 jaar geleden AMMA

  thahahah

 • 3 jaar geleden Sparkle

  Credit voo$ tiffany voor mannen Mannen en reumatoïde artritis | Reumatoïde Artritis Liga vzw

  Mannen en reumatoïde artritis | Reumatoïde Artritis Liga vzw tiffany voor mannen

  Mannen en reumatoïde artritis

  Categorie: 
  Leven met reumatoïde artritis artikels

  Reumatoide artritis komt niet alleen voor bij oude mensen of vrouwen.

  Mannen hebben meer kans om RA op middelbare leeftijd te krijgen dan in hun gouden jaren.
  "Een zo vroeg mogelijke diagnose en behandeling is heel belangrijk. Het is iets moeilijker om RA bij mannen te diagnosticeren, omdat vaak de eerste tekenen te zien zijn in de kleine gewrichten van het hand, zoals het eerste vingerkootje, in knokkels, of in de tenen.
  Bij mannen met grote, gespierde of benige handen is de zwelling in deze gewrichten iets moeilijker terug te vinden"

  Lees meer over de behandeling en nevenwerkingen, de risico's en wat er kan helpen om met de ziekte om te gaan.


  Deel dit artikel met je Facebook-vrienden

  Op een ochtend in 1972 werd Bill Mulvihill wakker met hevige pijn en stijfheid in zijn elleboog.
  "Mijn elleboog blokkeerde in een rechte hoek. Ik kon hem niet ontgrendelen. En achteraf eigenlijk nooit meer helemaal volledig", zegt Mulvihill nu 68 en woonachtig in Cincinnati.
  Hij dacht destijds dat hij zijn elleboog bij het basketballen had verwond. Toen zijn arts hem vertelde dat hij reumatoïde artritis (RA) had, dacht hij: "Dat kan niet kloppen. Alleen oude mensen krijgen artritis!"

  Maar dat is niet waar.
  Evenmin is het