Crea-Vie tiffany hart oorbellen

Crea-Vie

Pagina's

16 november 2017

Een hoodie voor de MDH

Manlief vindt het altijd leuk als ik iets voor hem maak, en draagt het dan ook heel vaak. Zo maakte ik ondertussen al 3 shorten (hier, hier en hier), en die worden hier dagelijks gedragen. Als hij thuiskomt van het werk, is het eerste wat hij doet zo'n short aantrekken.
Ook de hemden (hier en hier) worden constant uit de kast gehaald. Soms speel ik stiekem een beetje vals door het hemd te 'verstoppen', want anders zou hij overal in hetzelfde hemd verschijnen, haha!

Vorig jaar reeds vroeg hij om een trui te maken. Hij koos zelf het stof uit in de Stoffenstraat, maar dat stof bleef hier een jaar op de wasmachine liggen (euhm ja, mijn stoffenkast zit overvol, waardoor er ondertussen ook al een behoorlijke stapel stof op de wasmachine ligt).
Aangezien ik de laatste maanden probeer om enkel te naaien met stoffen uit mijn stoffenkast, besloot ik toch iets met die stof te doen. Ik maakte voor hem de Henry Hoodie uit LMV. Zoals gewoonlijk is manlief weer heel blij, en is het moeilijk om de trui rond hem uit te krijgen. Hij wil heel graag nog eens mee naar de Stoffenstraat om stof uit te kiezen... Hint begrepen ;-)
1 opmerking: Labels: hoodie, La Maison Victor, stoffenstraat

6 november 2017

Hoe een idee eindelijk tot stand komt

In mei 2016 deed de dochter haar eerste communie. Het was hier toen al snel duidelijk dat ik zelf haar communiekleedje zou maken. Het zoeken naar de juiste stof was toen niet zo gemakkelijk (iets van een stofje zien, het nog niet kopen, en het dan achteraf nergens meer vinden). Ik bestelde toen dus ook nog wat andere mogelijke stoffen, o.a. een prachtig geel kanten stofje van bij Mon Depot.
Dat gele stofje werd het niet, ik vond uiteindelijk toch het lang gezochte stofje en maakte daar een communiekleedje uit.

Maar dat gele kanten stof stak mijn ogen uit. In mijn hoofd had ik een simpele trui voor ogen, liefst lichtgrijs, waarvan de voorkant bedekt was met dat gele kanten stofje. Maar ik vond niet het juiste patroon, waardoor het gele kanten stofje maar bleef liggen ...
En toen, hoera, kwam Griet op de proppen met een gratis patroon, de Emmatrui. Ideaal voor het project dat al meer dan een jaar in mijn hoofd zat! In een wip zat de trui in elkaar, en ik ben helemaal tevreden met het resultaat, het is precies hoe het in mijn hoofd zat.Geen opmerkingen: Labels: communie, emma & mona, Emmatrui, Mon Depot, sweater

30 oktober 2017

Naais to meet you

Een tijdje geleden lanceerde Evelien van Sewbidoo een idee: wat als we nu eens de allergrootste naaidate ever zouden organiseren? Ik was onmiddellijk voor het idee gewonnen en stelde me dan ook direct kandidaat om gastvrouw te zijn. Manlief vindt dat gelukkig niet erg, zo een huis vol vrouwen, en liet me de vrije keuze.

 http://sewbidoo.blogspot.be/2017/09/naais-to-meet-you-wie-doet-mee-aan-de.html
Zondag 29 oktober was het zover. Ik mocht 5 naaisters ontvangen: 2 vriendinnen, Daisy en Eve, Kim van Mimaloki, Liesbet van Vlijtig Liesje en Caroline van Blogrevolution. Het werd een leuke namiddag, die eigenlijk veel te kort was. Want zeg nu zelf, wat krijg je op 3 uurtjes klaar? Denk aan tetterende vrouwen, en je weet al dat (vooral ik moehaha) weinig genaaid heb. Het is wat mij betreft in ieder geval voor herhaling vatbaar!

Druk aan het babbelen werk

We bogen ons met z'n allen over een patroon, maar we zagen het niet.  Wie weet zien we toch nog ooit het licht hierover ...
Wat we maakten, maar niet af hadden ;-)

Als verrassing maakte ik leuke tasjes voor ons groepje de 'Sewing Sisters'

1 opmerking: Labels: naais to meet you

23 augustus 2017

Daar is het zonnetje terug!

Zomervakantie, dat zou je niet altijd aan het weer kunnen zeggen, regen, kou, helaas laat het dit jaar wat te wensen over.
Om de zomer toch wat op te roepen, maakte ik een 'ijsjesblouse' uit LMV, de Crystal Top. De ruches aan de voorzijde liet ik achterwege, die vond ik net wat te druk.
Ondertussen schijnt het zonnetje EINDELIJK terug en kan ik volop genieten van mijn nieuwe bloesje ;-)
Patroon: Crystal Top uit LMV Stof: De Stoffenstraat - Kasterlee 1 opmerking: Labels: Crystal Top, Kasterlee, La Maison Victor, stoffenstraat

13 augustus 2017

Een rokje voor kattendag

In het begin van de zomer al naaide ik een poezenrokje met een stofje dat dochterlief zelf uitkoos in de winkel. Ik koos voor het Lottarokje van Emma & Mona. De dochter vindt het allemaal ok, als het maar zwiert ;-)Patroon: Lotta van Emma & Mona Stof: De Stoffenstraat - Kasterlee Geen opmerkingen: Labels: emma & mona, Kasterlee, Lotta, stoffenstraat

9 augustus 2017

Singapore Soul

Toen het boek 'Urban Style' van 'by Eva Maria' uitkwam, kocht ik het direct. Dochterlief was toen nog te klein om in het kleinste maatje te passen, maar ondertussen heeft ze een serieuze groeischeut gehad (OMG: waar is mijn kleine meisje naartoe?), waardoor ik het boek toch al kan gebruiken. Joepie voor dat!

Als eerste project koos ik voor de Singapore Soul. Ik had nog een perfect jeansstofje in mijn kast liggen hiervoor. Dochterlief keurde het ook goed, oef!


Ik naaide het samen met een vriendin tijdens een naaidate. Altijd leuk, zo krijg je ook wat input van anderen waar je anders zelf niet zou aan denken. Ik was een beetje aan het vloeken op het mooi strijken van de zakjes, toen ze zei dat het eigenlijk ook wel mooi was om het overlocksel zichtbaar te laten. Even twijfel van mijn kant, maar ondertussen ben ik wel heel blij dat ik het zo gelaten heb. Het breekt het geheel ook wel wat.


Door de aanpassing van de zakjes moest ik ook op zoek naar een andere rits. Ik koos voor beige, zodat het bij het overlocksel zou passen. Ik verwerkte de rits niet bovenop het achterpand, zoals voorgeschreven staat, maar naaide het in het achterpand.

 
Dochterlief vindt het een leuk kleedje, ideaal om in september terug naar school te gaan. En ook geschikt voor de herfst met een leuk golfje erop.


Helaas wel iets minder geschikt om in het bos te gaan spelen, wegens te strak. Dé geliefkoosde bezigheid van deze vakantie: spelen in het bos dat naast ons ligt.


Gek doen kan gelukkig wel ...Patroon: Singapore Soul uit Urban Style Stof: stoffenmarkt Maastricht 3 opmerkingen: Labels: by Eva Maria, Maastricht, Singapore Soul, Urban Style

25 juli 2017

Gratis tutorial vlinderblouse Alima

De voorbije weken toonde ik enkele foto's van een zelfgemaakte vlinderblouse in enkele naaigroepjes op Facebook. De reacties waren overweldigend. Net zoals die van een naaivriendin, die ook onmiddellijk weg was van de blouse.
Let wel: ik heb het warme water niet uitgevonden, er zijn ongetwijfeld al anderen die mij voorgegaan zijn om deze tutorial uit te werken. Ik heb dit echter op mijn manier gedaan, zoals het voor mij best past. De blouse werd enkele keren getest door mezelf, dus ik hoop dat er toch geen foutjes ingeslopen zijn. Indien dat wel zo is: mea culpa!

De vlinderblouse Alima (ik noem de blouse zo omdat de naam Alima voor ons een speciale betekenis heeft, het was de naam die onze dochter in Kazachstan kreeg van haar nanny's uit het weeshuis) is geschikt voor soepelvallende stoffen. Ook tricot kan, al koos ik wel voor een hele dunne tricot zodat alles mooi zou vallen.

De blouse is geschikt voor alle maten en figuren. Ben je klein, mager, mollig, groot, alles kan, je moet gewoon even aanpassen naar jouw figuur. Ook kids staan er mooi mee, de dochter is weg van haar eigen blouse ;-)

Je vindt de tutorial hier. Ik kijk al uit naar jullie versies van deze blouse. Als je de hashtag #vlinderblousealima gebruikt kan ik ze ook terugvinden ;-)

Edit: ik paste de tutorial ietwat aan voor de mouwen, omdat ik vaak las dat de mouwen te lang uitkwamen. In de aangepaste versie kan je zelf je mouwlengte kiezen, jeuj!

Veel plezier ermee!


Geen opmerkingen: Labels: alima, tutorial, vlinderblouse Oudere berichten Homepage Abonneren op: Berichten (Atom)